fbpx
Rating - User Interface - AnotherSight

User Interface

UI draait om dat wat klanten van jouw website kunnen zien.

Het oog wil ook wat.
User Interface is een onderdeel van User Experience en gaat over het visuele (grafische) gedeelte van de website: het gedeelte wat jouw (potentiële) klanten zien. Wanneer je de aandacht wil trekken van deze (potentiële) klanten is het dus van belang om aan het werk te gaan met de User Interface: het visueel sterk maken van jouw website.

Contact opnemen

Wat is UI?

Bij User Interface (UI) draait het om de lay-out van een website.

Dit is dus het visuele gedeelte van de website wat de gebruiker daadwerkelijk kan zien en gebruiken. Hieronder valt niet alleen het logo en de huisstijl die je gebruikt, maar ook bijvoorbeeld video’s en afbeeldingen. Door slim in te spelen op menselijk gedrag kun je elementen op een website positioneren op plekken waar deze sneller wordt gezien.

Je kunt dit vergelijken met het plaatsen van producten in de schappen in de supermarkt: is het je wel eens opgevallen welke producten op ooghoogte staan?

User Interface zorgt er daarnaast voor dat interactie mogelijk wordt gemaakt op de website. Klik je op een knop? Dan zorgt User Interface ervoor dat je wordt doorgestuurd naar de bijpassende pagina.

Schunselaar

Schunselaar is een schildersbedrijf in Dronten en omgeving. Met een grote groep vakschilders onderhouden zij dagelijks vastgoed op Nederlandse bodem.

Waarom UI?

  • Met een goede User Interface draag je bij aan een goede User Experience;
  • Je website oogt professioneler en betrouwbaarder;
  • Je zorgt voor een betere gebruikerservaring en verhoogt daarmee de klanttevredenheid.

Conversion Rate Optimization

Bij Conversion Rate Optimization wordt de conversieratio geoptimaliseerd. Bij het verbeteren van de conversieratio kijken we naar het punt waar bezoekers, jouw (potentiële) klanten, afhaken. Wat is het moment dat zij besluiten de conversie niet uit te voeren? Op basis van deze informatie gaan we de blokkade verbeteren door middel van testing (A/B-tests): we zorgen er simpelweg voor dat we het de gebruiker makkelijker maken de conversie wél te doen. Dit is het punt waar zowel User Experience als User Interface om de hoek komt kijken. Het is dus eigenlijk een driehoeksverhouding.

UI combineren met UX

Omdat de User Interface een onderdeel is van User Experience worden deze twee soms ook samengevoegd. Het heet dan UIX. Bij UIX gaat het erom dat het design van een website er goed uitziet én gebruiksvriendelijk moet zijn.

Meer weten over User Experience

Aan de slag met UI?

Wil jij aan de slag met de User Interface op jouw website? Wij helpen je hier graag mee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!