fbpx
Rating - Enhanced ecommerce tracking - AnotherSight

Enhanced ecommerce tracking

Enhanced ecommerce tracking betekent in het Nederlands: geoptimaliseerde e-commerce. Deze vorm van e-commerce is een specialisatie binnen Google Analytics en geeft je meer inzicht in jouw statistieken. Daar waar je met Google Analytics informatie kunt achterhalen van jouw bezoekers, kun je met enhanced ecommerce tracking aanvullende metingen doen en meer te weten komen over het koopgedrag van de klant.

Snel naar

Laten we een praten

Adviesgesprek?

Twijfel je om aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie? Of heb je advies nodig? Neem gerust contact op, dan bekijken we de mogelijkheden!

Contact opnemen

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2022/07/pc-met-stats.svg

Wat is enhanced ecommerce tracking?

Enhanced ecommerce tracking is een vorm van geoptimaliseerde e-commerce en is optioneel uit te breiden in Google Analytics. Bij enhanced e-commerce tracking stel je een bepaalde code in op jouw website waardoor jij toestemming geeft om data vanaf jouw website of webshop naar Google Analytics te sturen. Hiermee vergroot je het inzicht wat jij hebt in het koopgedrag van de klant.

Waarom enhanced ecommerce tracking?

Google Analytics is zo geïnstalleerd, vrijwel iedereen heeft dit al of kan dit zelf binnen een paar muisklikken voor elkaar krijgen. Echter kan het installeren van enhanced ecommerce tracking een stuk lastiger zijn: je hebt hier namelijk enige kennis over coderen voor nodig. Maar als je deze code eenmaal hebt geïnstalleerd op jouw website kun je zien hoeveel bezoekers iets bij jou hebben gekocht en bijvoorbeeld ook welke coupons er zijn gebruikt of welke artikelen samen zijn verkocht. En dat is ontzettend handig wanneer je een eigen webshop runt: inzicht! Hiermee kun jij namelijk verder bouwen aan een website die voor de klant fijn en optimaal werkt en weet jij ook perfect in te spelen op de vraag van de klant.

Andere voorbeelden van inzichten die je krijgt bij het installeren van enhanced ecommerce tracking:

  • Hoe veel gebruik wordt er gemaakt van kortingscodes?
  • Welke producten doen het beter en welke worden juist minder vaak bekeken/gekocht?
  • Wanneer haken klanten af alvorens het doen van een aankoop?
  • Wat wordt er in de winkelwagen toegevoegd – en uiteindelijk niet gekocht?

Het is afhankelijk van het e-commerce programma waar je mee werkt: bij het ene systeem is het makkelijker in te stellen dan bij het andere systeem. Voorbeelden van deze e-commerce systemen zijn Shopify en Shopware. Another Sight heeft kennis van alle bestaande systemen / Another Sight werkt met de systemen…

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2022/06/overleg-as.svg

Zo werken wij

Bij Another Sight hebben we brede kennis en expertise op het gebied van enhanced ecommerce tracking en zijn we keien in het werken met ingewikkelde codes. We helpen je dus graag verder!

Nadat we een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben gehad waarbij we elkaar leren kennen, wij jouw beoogde doel inzichtelijk hebben gemaakt en we een inventarisatie hebben gemaakt stellen wij een plan op (doelstellingen, strategie…) met een bijbehorende offerte. Samen met jou bespreken we dit plan. Pas na akkoord starten we met het installeren van enhanced ecommerce tracking in jouw website. Zo weten we zeker dat we met de neuzen dezelfde kant op starten! Voor, tijdens en na onze werkzaamheden blijven wij voortdurend alles analyseren en leveren wij bijbehorende statistieken aan.

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2021/08/Schermafbeelding-2021-08-18-om-11.07.05-450x395.png

Hoe kunnen we je helpen?

Enhanced ecommerce tracking is een aanvulling op Google Analytics en kan, bij een gebrek aan kennis, aanvoelen als een ingewikkelde klus. Wij nemen dit dus graag voor je uit handen! Het coderen doen wij, het verkopen: dat doe jij!