fbpx

Adverteren op Facebook

Wanneer jij jouw bedrijf wilt laten groeien is het inzetten van advertenties een goede stap. Maar adverteren, daar heb je best even wat kennis voor nodig. Facebook is op dit moment het grootste platform wereldwijd en dat maakt Facebook ook zo interessant voor jouw doelgroep. Je kunt een specifieke groep potentiële klanten bereiken met een boodschap op maat. Hierdoor zit er veel potentie in het kanaal. Wij helpen je graag de mogelijkheden binnen Facebook te benutten.

Snel naar

Laten we eens praten

Adviesgesprek?

Twijfel je om aan de slag te gaan met Facebook advertising? Of heb je advies nodig? Neem gerust contact op, dan bekijken we de mogelijkheden!

Contact opnemen

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2022/07/laptop-met-ideeen.svg

Bereik je doelgroep op Facebook

Facebook gaat al jaren terug in de tijd: in 2004 werd het bedrijf opgericht. In de afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot het grootste platform wereldwijd en anno 2022 draagt het nog steeds deze titel. Er zijn veel verschillende doelgroepen te vinden op Facebook: van jong tot oud en van sportliefhebbers tot interieur fanaten. Van Friesland tot Zeeland en zelfs Internationaal indien gewenst. Maar hoe weet je wat voor doelgroep jij nodig hebt? En vooral: waar zit deze? Is dat wel op Facebook, of eigenlijk toch meer op Instagram? Wij helpen je graag met het in kaart brengen van de juiste doelgroep.

Waarom Facebook Advertising?

Er zitten dagelijks 6,9 miljoen Nederlanders (2022) op Facebook. Via Facebook adverteren kan heel snel effect hebben op jouw beoogde doel. Facebook heeft namelijk veel informatie over de interesses, het gedrag en de demografische gegevens van jouw doelgroep. Dit komt doordat Facebook dit al jarenlang verzamelt. Zo kun je jouw advertentie specifiek afstemmen op de doelgroep die jij zoekt.

Voordelen van adverteren op Facebook

Via Facebook adverteren brengt diverse voordelen met zich mee. Zie het zo: zodra jij adverteert via Google Ads bereik je veelal wél de doelgroep, maar pas als zij specifiek zoeken naar hetgeen jij aanbiedt of verkoopt. Daardoor is de betrokkenheid juist weer lager. Op Facebook daarentegen komen veel gebruikers jouw advertentie tegen die niet direct zoeken op zoekwoorden die uitkomen bij jouw merk of bedrijf, maar die wél al aansluiten bij de interesses van de doelgroep. En die interesses kunnen overeen komen met jouw merk of bedrijf. Zo zorg je ervoor dat je direct herkenning creëert bij die specifieke doelgroep en de betrokkenheid direct wordt verhoogd.

Daarnaast is adverteren via Facebook relatief goedkoop. Tegen een kleine betaling kun je al honderden of duizenden mensen bereiken. En zodra je deze mensen dan hebt bereikt biedt Facebook de optie om de statistieken nauwkeurig in te kunnen zien.

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2021/09/adverteren-social-media.jpg

Facebook advertising uitbesteden?

Adverteren is een vak apart. Naast het ‘gewoon even’ ontwerpen van de advertentie moet je rekening houden met veel aspecten. Denk aan de doelgroep, de manier van schrijven (tone-of-voice), hoe je het beeld vormgeeft en hoe je een boodschap op de gebruiker overbrengt. Wat is eigenlijk het doel van jouw advertentie? Het uitbesteden van Facebook Advertising kan een enorme last van de schouders zijn.

Bij Another Sight hebben we veel kennis op het gebied van adverteren en we helpen je dan ook graag. Of het nu gaat om het genereren van naamsbekendheid, meer verkopen of meer kliks: wij gaan geen uitdaging uit de weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Zo werken wij

Wij helpen je graag met het opzetten van advertenties op Facebook. Nadat we een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben gehad waarbij we elkaar leren kennen en we een inventarisatie hebben gemaakt van de opdracht stellen wij een plan op met een bijbehorende offerte. Samen met jou bespreken we dit plan. Na akkoord starten we met de werkzaamheden. Tijdens de campagnes blijven we pro actief analyseren om zo optimalisaties te identificeren of bij te kunnen sturen waar nodig. Deze data maken wij ook voor jou inzichtelijk zodat je kan zien wat de campagnes opleveren aan bijvoorbeeld bereik of leads.