fbpx
Rating - Adverteren op YouTube? - AnotherSight

Adverteren op Youtube

Wanneer jij jouw bedrijf wilt laten groeien is het inzetten van advertenties via Youtube een goede stap.

Youtube is eigendom van Google en vooral om die reden werkt adverteren in de basis hetzelfde op beide platformen. Het is erg aantrekkelijk om via Youtube advertenties in te zetten: je kunt bewegend beeld combineren met geluid en daardoor kunnen veel creatieve wensen tot leven komen. Je geeft de kijker een hele beleving mee en laat de zintuigen werken. Maar hoe begin je daar mee, Youtube Advertising?

Contact opnemen

Bereik je doelgroep op YouTube

Je doelgroep bereiken is op Youtube dynamischer dan op welk ander kanaal dan ook: je krijgt de mogelijkheid om binnen een paar seconden jouw merk of bedrijf te laten zien met bewegend beeld in combinatie met geluid.

Dit biedt vele mogelijkheden voor het promoten van jouw diensten of producten. Op deze manier geef je de doelgroep een volledige beleving mee door meerdere zintuigen tegelijk te laten werken. Het duidelijk voor ogen hebben van jouw doelgroep kan soms best een uitdaging zijn. Vaak komt het ook voor dat er meerdere doelgroepen van toepassing zijn bij het promoten van jouw bedrijf of merk.

Indien jouw doelgroep veel te vinden is op Youtube is dit een uitgelezen kans om naamsbekendheid te genereren of een product beter te laten verkopen. Tegenwoordig zitten veel mensen in veel verschillende leeftijdscategorieën al op Youtube waardoor de kans groot is dat dit voor jou effectief kan werken.

Dronten geeft je de ruimte

Dronten geeft je de ruimte is het merkverhaal van de gemeente Dronten.

Waarom YouTube Advertising?

Naast dat het van belang is dat jouw doelgroep te vinden is op Youtube zijn er nog meer redenen om dit platform in te zetten voor jouw advertenties. Wist je bijvoorbeeld dat Youtube de op één na grootste zoekmachine ter wereld is? Ook kun je de statistieken goed bijhouden via de tool Youtube Analytics. Hier zie je bijvoorbeeld hoeveel betrokkenheid jouw advertentie heeft losgemaakt bij de doelgroep en tot wat voor resultaat dit heeft geleid voor jouw bedrijf.

Voordelen van adverteren op YouTube

Er zitten diverse voordelen aan het adverteren op Youtube. We zetten er graag een aantal voor je op een rij!

  • De kosten voor adverteren op Youtube liggen erg laag. Hierdoor ligt de drempel lager om je eerste advertentie te posten. Daarnaast betaal je pas zodra jouw advertentie video volledig afgekeken is of wanneer iemand bijvoorbeeld op jouw advertentie heeft geklikt (interactie).
  • Omdat Youtube onderdeel is van Google draagt het actief plaatsen van advertenties via Youtube bij aan jouw positie op Google. Dat is mooi meegenomen!
  • Google heeft onwijs veel gegevens van gebruikers en daardoor Youtube ook. Je kunt je advertenties dus gericht plaatsen. Niet alleen op woonplaats en interesses, maar ook op bepaalde zoekwoorden.

Aan de slag met Youtube Advertising?

Adverteren kan best lastig zijn, al helemaal als hier videoadvertenties bij komen kijken. We horen je denken: bewegend beeld mét geluid, waar begin ik?! Daarnaast moet je aan een hele hoop andere dingen denken: van de juiste doelgroep tot de boodschap die je wilt overbrengen. Het uitbesteden van Youtube Advertising kan een enorme last van de schouders zijn en kan het proces tot resultaat makkelijker maken.

Bij Another Sight hebben we veel kennis op het gebied van adverteren en we helpen je dan ook graag. Of het nu gaat om het genereren van naamsbekendheid, meer verkopen of meer kliks: wij gaan geen uitdaging uit de weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.