fbpx
Rating - Email marketing - AnotherSight

Email marketing

Bij email marketing stuur je mails naar geïnteresseerden om een product of dienst te promoten.

Email marketing.
Deze vorm van marketing is anders dan marketing via sociale media kanalen: je stuurt de marketing direct naar een specifiek persoon welke al geïnteresseerd is in jouw bedrijf. Email marketing is erg veelzijdig en daarom interessant voor zowel kleine als grote bedrijven!

Contact opnemen

Wat is email marketing?

Bij email marketing stuur je geïnteresseerden mails over een product of dienst die je aanbiedt.

Voor het ontvangen van emails dien je je – vanuit het perspectief van de klant – aan te melden en dus ben je al geïnteresseerd in het bedrijf of de producten/diensten die je aanbiedt. Dit is een vrijwillige keuze waardoor je als bedrijf goed kunt inspelen op klanten die graag informatie over jouw bedrijf ontvangen. Het is daarom een vorm van direct marketing.

Email marketing is dus een vorm van marketing waarbij je mensen eens per week of per maand een mail stuurt met informatie over jouw product, dienst of wellicht jou als persoon – indien je bijvoorbeeld cursussen geeft. Alles is mogelijk! Mailen is tijdloos en wordt nog steeds gebruikt als veelvoudig communicatiemiddel.

Profile Car & Tyreservice

Profile is specialist in banden- en auto onderhoud.

Waarom email marketing?

  • Lezers zijn al geïnteresseerd en kiezen zelf of ze mails willen blijven ontvangen

Zoals eerder genoemd zijn lezers die zich hebben aangemeld voor het ontvangen van jouw mails al geïnteresseerd in jouw bedrijf, jouw diensten/producten of wellicht toekomstige informatie over jouw bedrijf. Anders hadden ze zich tenslotte niet vrijwillig aangemeld om mails te ontvangen. Daarnaast: indien iemand toch niet (meer) geïnteresseerd is in deze mails kiest hij of zij er zelf voor zich uit te schrijven voor het ontvangen van deze mails. Hierdoor is het altijd aan de ontvanger zelf of er behoefte is aan deze mails en dit maakt jou als bedrijf een stuk minder opdringerig.

  • Het houdt geïnteresseerde mensen binnenboord

Door geregeld iets van je te laten horen via de mail houd je geïnteresseerde lezers. Dat wil zeggen: ze blijven betrokken bij jouw bedrijf, zien vaker je naam voorbij komen en hierdoor wordt er sneller aan je gedacht bij een aankoop of aanbeveling.

Tip! Het is erg aantrekkelijk om per mail aanbiedingen of acties te delen die niet voor anderen zichtbaar zijn. Hierdoor profiteren jouw abonnees als eerste/enige van bepaalde voordelen waardoor ze zich speciaal voelen en aangemeld blijven. Daarnaast is dit natuurlijk ook te gebruiken voor het vergroten van jouw mailinglijst voor het sturen van mails in de toekomst.

  • Het verzenden van mails is gratis

Mailen is gratis! Dit maakt email marketing een goedkope vorm van reclame en dus erg interessant om toe te voegen aan de marketingmix. Ga je grote aantallen versturen is het echter wel verstandig om een mailingprogramma aan te schaffen. Dit zijn vaak eenmalige of lage maandelijkse kosten.

  • Het resultaat van email marketing is meetbaar

Je kunt meten in hoeverre jouw mail effect heeft op de lezer: worden ze gelezen, waar wordt op geklikt (CTR) en wat doet dit met de resultaten van jouw beoogde doel?

  • Email marketing staat bekend om het hoge ROI 

Email marketing staat er om bekend een hoge ROI (Return on Investment) te behalen, wat inhoudt dat er per mail tot actie wordt overgegaan door lezers waardoor de omzet stijgt. Zij nemen snel een dienst af, kopen een product of nemen contact op voor een herhaalaankoop.

Aan de slag met email marketing?

Wil jij email marketing inzetten voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op! Wij helpen je als email marketing bureau graag verder.