fbpx
Rating - Email automation - AnotherSight

Email automation

Email automation maakt het mogelijk mails te versturen op een specifiek moment (verjaardag, feestdag, een aankoop gedaan) naar jouw potentiële klant.

Denk bij email automation bijvoorbeeld aan de gratis tompouce die we allemaal krijgen op onze verjaardag van HEMA en alle andere kortingscodes die in onze mail verschijnen in diezelfde week. Maar ook wanneer een klant iets achterlaat in zijn of haar winkelmandje is het mogelijk hier specifiek een mail over te sturen. Zo’n mail hoeft dan maar naar één persoon in plaats van de complete mailinglijst. En dat allemaal automatisch: je hoeft hier niks voor te doen.

Contact opnemen

Wat is email automation?

Email automation is een vorm van email marketing waarbij mails geautomatiseerd verstuurd kunnen worden.

Je maakt eenmalig een campagne mail – bijvoorbeeld over het achterlaten van een review na een aankoop – en stuurt deze mail in dezelfde vorm naar elke klant zodra er een aankoop wordt gedaan. Zo hoef je de mail maar één keer te maken en in te stellen en gaat het mailen vanzelf. Je hebt er dan geen omkijken meer naar. Dit bespaart je ontzettend veel tijd.

Email automation gaat via een betaald software of programma. Zelf werken wij met Laposta, Mailchimp of MailPoet.

Voor het instellen van email automation is het soms handig inzicht te hebben in de reis die een (potentiële) klant aflegt. Deze kun je inzichtelijk maken door bijvoorbeeld het opstellen van een customer journey. Ook is het belangrijk duidelijk voor ogen te hebben wat voor jou de triggers zijn die ervoor zorgen dat de klant mails kan ontvangen (nieuwe inschrijving, vorige mail wel/niet geopend, jarig…) en is wat persoonlijke informatie over de klant altijd handig. Zo weet je bijvoorbeeld of en wanneer klanten aankopen hebben gedaan, hoe lang ze al klant zijn en wat hun naam is.

Schunselaar

Schunselaar is een schildersbedrijf in Dronten en omgeving. Met een grote groep vakschilders onderhouden zij dagelijks vastgoed op Nederlandse bodem.

Het verschil tussen email automation en email marketing

Email marketing en email automation zijn beide vormen van marketing per mail. Echter zit er wel een verschil in deze twee. Email marketing is een vorm van marketing waarbij je geïnteresseerden, zoals nieuwsbrieflezers, een mail stuurt met bijvoorbeeld informatie over jouw bedrijf of diensten of over een nieuw product. Email automation speelt in op specifieke gebeurtenissen van een klant, zoals een verjaardag of een eerdere aankoop. Beide vormen van marketing zijn erg relevant en zitten elkaar niet in de weg. Sterker nog: de combinatie hiervan is uitermate geschikt om de klant per mail doen herinneren aan jouw bedrijf of dienst.

Lees meer over email marketing en hoe wij je hierbij kunnen helpen.

De voordelen van email automation

Er zitten veel voordelen aan het gebruik van email automation. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet…

  • Het instellen van email automation vergt eenmalig werk (per campagne) en gaat hierna automatisch de deur uit op het juiste moment.
  • Deze vorm van marketing kost je weinig geld: slechts een programma om de mails te automatiseren en je bent klaar om te starten.
  • Met email automation kun je inspelen op jouw klant als persoon waardoor je herkenning creërt: een klant voelt zich gezien (verjaardag, aankoop gedaan…) en voelt zich hierdoor sneller betrokken bij het bedrijf. Ook bouw je zo een betere relatie op met de klant.
  • Door email automation in te stellen verhoog je je relevantie. Daarnaast heeft email automation een hoge ROI: Return on Investment. Dit houdt in dat er per mail heel snel over wordt gegaan tot conversie waardoor je dit snel terugziet in je omzet.

Aan de slag met email automation?

Wil jij aan de slag met email automation? Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.