fbpx
Rating - Lead generatie - AnotherSight

Leadgeneratie

Met leadgeneratie wek je interesse bij mensen die op een bepaalde manier al eens (een lichte vorm van) interesse hebben getoond in jouw product of dienst.

Door het gebruik van lead generatie probeer je de conversie te verhogen door potentiële klanten aan te trekken tot jouw bedrijf zodat zij sneller een aankoop doen, een offerte aanvragen of contact met je opnemen.

Contact opnemen

Wat is leadgeneratie?

Voordat we beginnen over de betekenis van leadgeneratie is het belangrijk eerst te weten wat een lead is.

Wat is een lead?
Een lead is een persoon die interesse heeft getoond in de producten of diensten van jouw bedrijf. Denk aan een relevante zoekopdracht of website. Iemand is pas te categoriseren als kwalitatieve lead wanneer hij of zij een potentiële klant is. Dit betekent dat het aanneembaar is dat deze persoon in de nabije toekomst een aankoop kan doen.

Leadgeneratie
Wanneer je de lead inzichtelijk hebt ga je kijken naar de leadgeneratie. Bij leadgeneratie wek je interesse van de potentiële klant en leid je hem richting het doen van een aankoop, ofwel het verhogen van de conversie.

Ook wanneer je diensten aanbiedt is leadgeneratie interessant: jouw potentiële klanten hoeven geen aankoop te doen in een webshop maar je wilt natuurlijk dat zij een offerte aanvragen of contact met jou opnemen.

Lead generatie focust zich specifiek op effectiviteit. Door het inzetten van leadgeneratie zorg je ervoor dat je als bedrijf niet opdringerig overkomt en toch de juiste interesse wekt zonder dat je hiervoor hoeft te bellen naar een klant. Kwaliteit staat bij deze vorm van marketing voorop.

Terrascompleet

Terrascompleet levert en plaatst professioneel zonwering en terrasoverkappingen. Lees hier hoe we Terrascompleet geholpen hebben.

Online marketing inzetten voor leadgeneratie

Wanneer je besluit leadgeneratie te gebruiken als manier om de interesse van potentiële klanten te wekken kun je dit doen door het inzetten van online marketing.

Er zijn diverse online marketingmiddelen welke interessant kunnen zijn bij het inzetten van lead generatie. Denk aan zoekmachine marketing, inbound marketing, social media marketing of conversie optimalisatie.

Aan de slag met leadgeneratie?

Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor het inzetten van online marketing bij leadgeneratie. Neem contact met ons op voor meer informatie!