fbpx

Google Shopping

Wanneer je een webshop hebt kan Google Shopping een goed platform zijn om je producten te tonen aan potentiële klanten. Je toont de producten bovenaan de zoekresultaten samen met andere aanbieders wanneer er op het product gezocht wordt. De consument ziet gelijk het product inclusief de prijs. Je betaald pas wanneer er iemand op jouw resultaat klikt.

Laten we eens praten

Adviesgesprek?

Twijfel je om aan de slag te gaan met Google Shopping? Of heb je advies nodig? Neem gerust contact op, dan bekijken we de mogelijkheden!

Contact opnemen

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2021/08/Schermafbeelding-2021-08-18-om-11.34.14-450x335.png

Wat is Google Shopping

Google Shopping is een advertentiemogelijkheid van Google gericht op het tonen van producten bij relevante zoekopdrachten. Wanneer je op een product zoekt zie je dit bovenaan de zoekresultaten pagina staan. Daarmee hebben producten via Google Shopping een prominente plek. Dat maakt het uitermate geschikt om je producten te tonen. Indien het kanaal goed wordt gebruikt kan het meer conversies opleveren tegen lagere kosten.

Google Shopping uitbesteden

Wil je Google Shopping uitbesteden? Wij helpen je graag! We beheren de Shopping campagnes al voor verschillende klanten en zetten onze kennis graag in om jouw campagnes verder te helpen.

AnotherSight is Google Premium partner

AnotherSight is een Google Premium partner. Hierdoor zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen we je goed adviseren. Neem gerust contact op om, geheel vrijblijvend, de mogelijkheden te bespreken.

Zo werken wij

Wij doorlopen de volgende stappen wanneer we een Google Shopping traject starten:

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2022/06/overleg-as.svg

Inventarisatie

Allereerst gaan we in gesprek met elkaar om te bekijken wat de wensen zijn en om een beeld te krijgen van de organisatie. We bespreken de prioriteiten zodat we de campagne optimaal kunnen afstemmen.

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2022/06/monitor-as.svg

Producten verwerken in de feed

Vervolgens verwerken we de producten met alle relevante informatie in een feed. Relevante informatie is bijvoorbeeld de prijs en levertijd van het product. De feed uploaden we vervolgens in het Merchant Center van Google. Hier worden de producten inclusief de toegevoegde informatie gekeurd.

Aanmaken van de campagnes

Nadat de producten zijn goedgekeurd maken we de Shopping campagne aan in de Google Ads omgeving. Nadat deze zijn aangemaakt bespreken we samen de budgetten die ingezet gaan worden en kunnen de campagnes live worden gezet.

https://www.anothersight.nl/wp-content/uploads/2022/06/monitor-as3.svg

Monitoren en optimaliseren

Nadat de campagnes live staan monitoren we de resultaten en sturen we waar nodig bij. Ook wanneer er kansen door nieuwe ontwikkelingen ontstaan pakken we dit proactief op. Zo blijven we bijsturen om de resultaten te optimaliseren.