fbpx
Rating - Terrascompleet - AnotherSight

Terrascompleet

Terrascompleet levert en plaatst professioneel zonwering en terrasoverkappingen.

Terrascompleet is specialist op het gebied van zonwering en terrasoverkappingen en dealer van onder andere Verano, Velux en Weinor. Voor Terrascompleet hebben we online zichtbaarheid gerealiseerd door onder andere Social Advertising en Google Ads. Er is daarmee een stijging gerealiseerd van 70% offerte-aanvragen via de website in het eerste kwartaal van 2023 (ten opzichte van Q1 2022).

Dit wil ik ook!

De vraag van Terrascompleet

Terrascompleet kwam, net na de opstartfase van het bedrijf, bij ons met de vraag om het jaar rond een stabiele stroom aan aanvragen binnen te krijgen.

Om deze stroming te realiseren zijn we gestart met het opstellen van een tweedelig marketingplan. Deze bestond enerzijds uit het snel verkrijgen van aanvragen via betaalde kanalen tegen een goede CPA en anderzijds uit het werken aan een duurzame stroom aanvragen via organische zoekresultaten.

We zijn bezig gegaan met de Social Ads, Google Ads, Local SEO en SEO. Tevens is een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd om relevante zoektermen in te zetten in de SEO-strategie.

Social Ads

Via Facebook zijn we gestart met betaalde promotie door het opzetten van laagdrempelige advertenties. Deze advertenties zijn zo opgezet dat de klant gemakkelijk contact op kan nemen met Terrascompleet. Dit zorgde ervoor dat er een Cost Per Action ontstond die erg gunstig was. Terrascompleet kreeg hierdoor op korte termijn al de stabiele stroom aanvragen die zij wensten.

Tevens is getest met verschillende campagnes van de diensten van Terrascompleet om te bekijken welke dienst de beste Cost Per Action opleverde. Op deze manier werden de Social Ads steeds verder geoptimaliseerd. 

 • Advertenties maken, plaatsen en analyseren;
 • Tests uitvoeren op verschillende diensten van Terrascompleet;
 • Optimaliseren van de advertenties aan de hand van de testresultaten.

Dit wil ik ook!

Zoekwoordenonderzoek

Om voor de nieuwe SEO-strategie relevante content te kunnen plaatsen op de nieuwe pagina’s van Terrascompleet is een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd.

 • Zoekwoordenonderzoek uitvoeren als basis voor de nieuwe pagina’s.

Dit wil ik ook!

SEO

Nadat de Social Ads en Google Ads goed liepen en er een constante stroom aanvragen was, is er gestart met het uitvoeren van de SEO-strategie voor de website. Bij deze strategie hebben we ons gefocust op de diensten en locaties waar Terrascompleet zich op wil richten. Hiermee zijn we aan de slag gegaan om, naast de aanvragen die binnenkomen via de betaalde kanalen, ook een duurzame stroom aanvragen te creëren. 

We hebben de diensten van Terrascompleet samen met de gewenste zichtbare locaties op één pagina gezet. Zo ontstonden er een aantal pagina’s waarbij de diensten per locatie werden uitgelicht. Deze pagina’s zijn gevuld met relevante content op basis van een zoekwoordenonderzoek en deze op een natuurlijke manier gelinkt binnen de websitestructuur. Met deze optimalisatie hebben we lokale zichtbaarheid verworven en is er een mooie groei gerealiseerd binnen het organische kanaal van Terrascompleet.

 • Uitdenken en realiseren van een SEO-strategie voor de website;
 • Locatiepagina’s aangemaakt met alle diensten uitgelicht per pagina;
 • De pagina’s gevuld met relevante content op basis van een zoekwoordenonderzoek;
 • De nieuwe locatiepagina’s zijn op een natuurlijke manier gelinkt binnen de websitestructuur.

Dit wil ik ook!

Resultaten

 • Een stijging van 70% in het aantal offerte aanvragen via de website in Q1 2023.
 • Stijging van 160% in contact aanvragen via de website in Q1 2023.
 • Een stijging van 157% in het organische verkeer.
 • Een stabiele flow aanvragen via Facebook waarmee het bedrijf het jaar rond aan het werk kan. 

*De cijfers zijn een jaar op jaar vergelijking.